Интернет Маркетинг

5 Съвета Как Да Продавате Повече В Интернет, Използвайки Facebook Реклами

Както, може би, повечето от вас вече знаят – Facebook наистина помага за развитието и продажбите на всеки бизнес. Важно е да се възползвате и вие от тази социална мрежа, но с нарастването на бизнесите, които вече го правят (около 2 милиона), рекламирането и ангажирането на аудиторията става все по-трудно.

Ако смятате, че не постигате оптимални резултати, но не сте сигурни какво точно ви липсва, прочетете внимателно 5-те съвета, които ще споделя с вас.

1.Увеличете ангажираността като определите вашия перфектен клиент.

Много често хора се оплакват, че прекалено малко хора кликват върху рекламите им. Чудят се какво не е наред, като вярват, че са таргетирали точните хора и интереси.
Аз обаче ще ви кажа, че очевидно точно там е проблемът. Хората, които рекламират във Facebook се опитват да обхванат, колкото се може по-голяма аудитория. По този начин, обаче,  рекламата често не достига до правилните хора.
Можете да преодолеете този проблем като помислите кой е вашият перфектен клиент и какви са неговите интереси. Замислете от какво има нужда те и какво го вълнува. След като успеете да си отговорите на тези въпроси се фокусирайте върху създаването на наистина качествено и подходящо съдържание за тази група от хора и резултатите със сигурност няма да закъснеят.

2.Ограничете ненужните кликове върху рекламите ви

Всяко действие, което се извършва върху вашата реклама ви струва пари. Съответно вие искате да имате възможно най-много възвръщаемост на инвестицията. Тук проблемът е, че много хора реагират на вашите реклами без да имат намерението да купят или да направят това, което искате от тях.
Тези хора:

 • Не търсят решението или продукта, който им предлагате;
 • Нямат достатъчно пари;
 • Правят го просто от любопитство;
 • Не са потенциални клиенти.

И тъй като ви струват пари, вие трябва да ги отсеете и ето някои начини да направите това:

Поставяйте цената на видно място

Като дадете информация за цената, това ще намали активността на хора, които не биха заплатили въпросната сума. Щом цената не ги устройва, не са потенциални клиенти и няма да кликнат върху рекламата ви.

Напишете целевата аудитория

Ако предлагате продукт, който е насочен към точно определена група от хора, например зъболекари, напишете това ясно в заглавието на рекламата или в описанието над изображението (copy-то на рекламата).

Споменете методи на доставка и друга важна информация за поръчката

Ако има някакви специфики по доставката, цената или условията, които биха намалили броя на непотенциалните клиенти, напишете го в описанието.

3.Стимулирайте аудиторията да кликнат върху рекламата ви

С толкова много бизнеси, които рекламират във Facebook, ангажирането на хората и грабването на тяхното внимание става истинско предизвикателство.

Съветът ми тук е да им предложите стимул, за да кликнат и ето някои примери за това:

Опитайте се да внушите чувство за спешност

 Хората обичат да отлагат предприемането на действие. Дори да са попаднали на страхотна оферта, те все пак ще почакат с надеждата да се натъкнат на още по-добра.

Тук трябва тактично да им споделите какво точно изпускат, ако не се възползват от офертата сега и по този начин да ги накарате да предприемат действие.

Споменете останалата наличност

Информирайте потребителя, че ако не купи сега, по-късно може и да няма останала наличност от този продукт. Например, напишете в описанието “Остават само 100 бройки”.

Направете оферта за кратък период от време

Всеки обича добрата сделка. Когато кажете, например, “офертата важи само още 2дни”, хората ще знаят, че сега е моментът да се възползват.

Ползвайте думи и изрази, които изразяват спешност или подтикват към действие като: Времето изтича; Побързайте; Само днес; Не пропускайте; Последен шанс; Офертата изтича и др.

Не забравяйте, че най-харесваната дума на потребителите е “БЕЗПЛАТНО’’, така че, използвайте я!

4.Подобрете изображенията

Продуктовите изображения влияят върху решението на потребителя. Ако качеството е добро, картинката ще привлича повече кликове върху нея и по-добри резултати за вас.
Ето някои доказани методи, чрез които да подобрите резултати и изображенията си:

 • Използвайте ясни и изчистени изображения само с няколко елемента – избягвайте претрупаните постове и вместо това насочете фокуса към продукта.
 • Ако има хора в изображенията ви, фокусирайте се върху лицата им за да се вижда ясно емоцията, която излъчват. Това със сигурност ще повлияе върху възприятието на потребителя.
 • Покажете продукта в близък и в далечен план. Може да вместите и двете изображения в едно, за да получи потребителя по-добра представа за продукта.
 • Накарайте хората да следят линията с описанието. Ако използвате хора за изображението, направете така сякаш гледат нагоре към описанието на поста, за да може потребителите също да насочат погледа си натам. Така увеличавате шансовете си те да прочетат написаното от вас.

5.Качествено послание в 4 стъпки

Добрите изображения повишават ангажираността и това вече стана ясно. Но текстът към рекламата, всъщност, превръща тези, които само разглеждат, в потенциални клиенти.

И за да извлечете максимума от 90-те знака, които Facebook позволява при създаването на реклама, минете през следните 4 стъпки.

 • ВНИМАНИЕ – напишете заглавие, което да грабва вниманието на потребителя.
 • ИНТЕРЕС – опишете ползите и облагите от вашия продукт или услуга, за да засилите интереса на хората.
 • ЖЕЛАНИЕ – създайте желание у хората да кликнат върху вашата реклама, като им дадете стимул.
 • ДЕЙСТВИЕ – помогнете им да предприемат действие като поставите Call to Action бутон. Например “Научи повече” или “Купи сега”.

Коментари