Интернет Маркетинг

Ръководство За Успешен Афилиейт Маркетинг

Успешният партньорски маркетинг (афилиейт маркетинг) се предлага в две части:

1. Намиране на подходящите продукти или услуги за популяризиране
2. Разработване на стратегии за най-доброто популяризиране на тези продукти или услуги.

Партньорският маркетинг е процесът на спечелване на комисионна чрез продажба на продукт (или услуга) на друга компания.

1.Познаване на вашата аудитория

Всичко, което популяризирате пред аудиторията си, независимо дали е създадено от вас или от някой друг, трябва да разреши проблемите на вашата аудитория.
Всеки продукт, който популяризирате, трябва да е от значение за това и ако не, той не трябва да попада в списъка ви за популяризиране.

2.Изграждане на Взаимоотношения

Взаимоотношенията с вашата аудитория са изключително важни за вашия успех и няма да имате устойчив успех с партньорския си маркетинг, докато не спечелите доверието им.
Да изградите взаимоотношения с вашата аудитория е основата на доверието. Също така ви позволява да опознаете задълбочено аудиторията си, така че да разберете техните нужди и проблеми. По този начин можете да идентифицирате потенциални продукти, които могат да ви помогнат да задоволите тези нужди и да решите тези проблеми.

Ето една афилиейт маркетингова тайна: ако можете да станете свързващ елемент между аудиторията, която изграждате, и продуктите и услугите, от които се нуждаят, за да успеят, можете да допълвате доходите си и евентуално дори да реализирате доходи на пълен работен ден от препоръките си.

Просто трябва да се запитате: „Как мога да обслужвам аудиторията си?“

Ако искате да накарате партньорски маркетинг да работи за вас и да ви помогне да изградите дългосрочен пасивен доход, трябва да познавате аудиторията си.

БОНУС: И накрая продуктът няма смисъл да се популяризира – ако не е част от успеха на аудиторията – тогава не трябва да го популяризирате, без значение колко щедри са партньорските комисии.

3. Популяризирайте само продукти, които сте използвате

Добре. Намерихте продукт, който ще помогне на аудиторията ви да постигне целите си. Сега какво? Веднага ли започвате да ги популяризирате с вашата партньорска връзка?

Все още не.

Имам две думи за вас: Опитът продава.

Преди да започнете да промотирате продукта си пред аудиторията, трябва да го опознаете сами, отвътре и отвън. Партньорският маркетинг работи най-добре, когато третирате продуктите, които рекламирате като свои.

Трябва да знаете от първа ръка опитът, който ще има вашата аудитория, използвайки този продукт.

В Amazon четем отзиви на други хора – хора, които никога не сме срещали! – за да ни помогнат да вземем решение за покупка. Това е много мощно, така че си представете колко по-мощен може да бъде опитът ви в реалния живот с определен продукт, комбиниран с връзката, която вече имате с някой от вашата аудитория.

4.Фокус върху това как ще помогне продукта на аудиторията ви

Когато говорите за продукта на аудиторията си, без значение каква платформа използвате или методи, които сте избрали да доставяте съдържанието си, винаги се фокусирайте повече върху ползите за вашата аудитория.

Във всеки раздел от публикациите в блога, във видеоклиповете ви, в епизодите на подкасти, не забравяйте да напомняте на аудиторията си как точно продуктът ще им помогне.

БОНУС СТРАТЕГИИ!

(НАЙ-ВАЖНО) Показвайки на аудиторията си как точно се използва даден продукт, те ще могат да си представят как го използват.
Ключът е да покажете продукта в действие – да се покажете физически да го използвате.

Защо това е важно?

Наука и малки неща в мозъка ни, наречени огледални неврони.

Огледалните неврони са специален набор от мозъчни клетки, които обслужват подържателния инстинкт в нас.Чрез тях човек учи. Всеки от нас може да преживее това което другия преживява.Огледалните неврони са също и причината ние често и несъзнателно да имитираме поведението на другите.

Youtube  ВИДЕО

Това е важна стратегия, тъй като YouTube е втората търсачка в света. Можете да получите много трафик, който влиза чрез вашата партньорска връзка в YouTube, а самите видеоклипове също могат да бъдат класирани в Google. Плюс това, заснемайки множество видеоклипове за определен продукт, вие създавате още повече SEO възможности.

Не забравяйте да включите вашата партньорска връзка във видео описанието, в идеалния случай в първата част на описанието, така че хората не трябва да кликват върху „покажи повече“ или „прочетете повече“, за да го видят.

Имейл Маркетинг

Списъкът с имейлите ви е неразделна част от партньорска маркетингова кампания – и ако нямате такъв, трябва да започнете да го изграждате!

Аз не популяризирам пряко нищо в моя имейл списък. Ако има линкове в имейлите ми, те насочват към друго съдържание, обикновено в моя блог, като например публикации, видеоклипове, уебинари и други подобни.

Имейлът трябва да е свързан с това да давате на хората възможно най-високо съдържание, а не директни продажби.

Начинът, по който печеля пари с партньорски връзки във ВСИЧКИ мои онлайн бизнеси, е чрез популяризиране само на продукти, които съм използвал, и само това, което бих препоръчал на моите приятели, които ще им помогнат да постигнат целите си!

Коментари