Интернет Маркетинг

Прости Правила За Успех В Имейл Маркетинга

Имейл Маркетинга е популяризирането на продукти и услуги на вашата аудитория чрез изпращане на имейл.  Успешният и дългосрочен имейл маркетинг зависи от изграждането на доверие към вашата аудитория.

Размерът на вашия имейл списък не е толкова важен, колкото връзката с хората, които са в него.

Не става въпрос за парите, а за хората!!

Списъкът с имейли се превръща във вашия списък с контакти, за да споделяте важна информация на вашите абонати.

Имейл маркетингът е доказан инструмент с най-висока възвръщаемост на инвестицията.

Ако се прави както трябва, за всеки инвестиран в него 1 лев можете да получите до около 30 лева обратно.

Използва се основно в две направления.

Първо за изграждане на доверие у потенциалните клиенти и превръщането им в реални клиенти.

Второ, за поддържане на дълготрайни отношения с тях и увеличаване на повторните продажби към вече съществуващи клиенти.

Списъкът с имейлите ви може да ви помогне да разберете какви публикации в блога да пишете, какви епизоди на подкаст да създадете или какви видеоклипове и уроци да заснемате.

Ако не използвате имейли, за да обслужвате аудиторията си и да отговорите на техните нужди и желания, потенциалът за печелене на пари от вашия имейл списък ще бъде сериозно намален. Но ако поставите аудиторията си на първо място, небето е ограничението за печалба  от  имейл маркетинг.

Моите Прости Правила За Успех В Имейл Маркетинга

1.Просто текст на бял фон. Това винаги е най-доброто за мен.

Вашата основна цел е хората да четат имейлите, а не да се разсейват от дизайна и форматирането. Плюс това, добавянето на дизайни към имейла ви просто означава още една възможност да попаднете в папката спам. Напишете нещо просто, все едно имейла ще го изпратите на вашият най-добър приятел.

2. Дайте на всеки имейл цел и конкретен призив за действие (CTA)

Когато изработвате някакъв имейл, винаги трябва да се запитате: „Каква е целта да изпратите това?“ Всеки имейл, който изпращате, трябва да има една конкретна цел. Може би тази цел е да развълнувате хората за най-новия ви епизод на подкаст или видеоклип в YouTube или да ги закарате на страницата за продажби на най-новия си продукт.

Всеки имейл трябва да включва и една конкретна CTA.

Това е важно, защото ако включите твърде много CTAs, е по-малко вероятно хората да предприемат това действие. Това се случва поради „парадокса на избора“, при който повече решения всъщност могат да възпрепятстват способността на човек да взема решение.

Един имейл = една CTA.

3. Винаги преглеждайте имейлите си, преди да натиснете Изпращане

Моля, визуализирайте имейлите си, преди да натиснете изпращане! Това означава не просто да прочетете имейла в режим на чернова, а да си изпратите копие от имейла.

Когато получите тестовия си имейл, прочетете копието на имейла си на глас и кликнете върху всички връзки, за да се уверите, че те отиват на правилните места. Плюс това ще забележите малки проблеми с правописа и граматиката, за които можете да се погрижите първо, преди „полицията на граматиката“ да ви уведоми за това по-късно.

Така ще си спестите много проблеми по пътя.

4. Абонирайте се за вашия собствен списък

И накрая, абонирайте се за вашия собствен имейл списък. Това ще ви помогне да разберете точния опит, който потенциалният абонат ще има, след като се регистрира.

Ако току-що стартирате списъка си с имейли, станете първият си абонат. Докато настройвате автоматичната си серия, можете да уловите необходимите промени в честотата или ритъма, преди имейлите да започнат да излизат на реални абонати.

Коментари